Lucas Tiggelaar

Lucas Tiggelaar: achter de messen

Lucas Tiggelaar werkte vanaf zijn 15e bij strokartonfabriek De Toekomst. Hij werkte eerst bij de kleverij waar stukken karton op elkaar gelijmd werden. Daarna kwam hij ‘een stapje hoger’, en ging hij aan de slag ‘achter de messen’ bij de papierbanen. 

Toen Lucas 17 jaar was, had hij een lot gekocht waarmee hij een auto won! Hij wist alleen helemaal niet hoe het bij de loterij in zijn werk ging. Daarom zei zijn vader dat hij met het lot maar naar de directeur van de Toekomst, de heer Folkers, moest gaan. Die vertelde dat de auto die hij had gewonnen helemaal uit Den Haag moest komen! Directeur Folkers heeft toen de auto voor Lucas verkocht en het geld aan hem gegeven. De auto die hij gewonnen had heeft hij dus nooit gezien. Van het geld dat hij voor de auto kreeg, kocht hij een fiets en een stofzuiger voor zijn moeder. Van het rest kocht hij later een huis in Winschoten.

Lucas op 17jarige leeftijd:

Het laatste jaar dat hij bij de Toekomst werkte, deed Lucas een zogenaamde ‘cursus strocarton’. Daarvoor kreeg hij een getuigschrift:

Lucas Tiggelaar trouwde in 1960 met Hillie Drent;

Voor informatie over de vader van Lucas Tiggelaar: http://demensenvandestrokarton.nl/hendrik-tiggelaar/