Het project

Ceres van meneer Eiten

De mensen van de strokarton

De mensen van de strokarton is een coproductie van Museumhuis Groningen en Organisatiebureau Geert Lameris. Het project is mogelijk gemaakt door het presentatiebudget van Provincie Groningen. In het kader van dit project zijn honderden mensen die betrokken zijn geweest bij de strokartonindustrie, gevraagd hun verhalen en foto’s te delen. De mensen van de strokarton is een vervolg op het project Terug naar de toekomst. Dit project kwam tot stand naar aanleiding van de restauratie van fabrieksgebouw De Toekomst langs de A7 bij Scheemda. Campagnes in het kader van dit project leverden materiaal op voor het boek en de tentoonstelling De gezichten van de toekomst. Alle mooie verhalen en foto’s die zijn verzameld hebben een plaats gekregen op deze website.

De Strokartonroutes zijn ontwikkeld in samenwerking met Marketing Groningen en zijn te downloaden via de Groninger Routes-app.

Samen vertellen ze het verhaal van de strokartonindustrie in Groningen van 1850 tot 1980. Heeft u ook een verhaal, of heeft u zelf foto’s van mensen die in de strokartonindustrie gewerkt hebben? Of heeft u personen op foto’s herkend en kunt u onze verhalen aanvullen? Neem gerust contact met ons op.

De site wordt momenteel beheerd door Stichting Erfgoedpartners, Lopendediep 8, 9712NW Groningen. Telefoonnummer: 050 313 00 52. Emailadres: info@erfgoedpartners.nl

http://www.geertlameris.nl/                   http://www.museumhuisgroningen.nl/                  http://toerisme.groningen.nl/en/marketing-groningen               

Sponsoren:

Sponsoren de mensen van de strokarton V