Hendrik Tiggelaar en zijn vrouw

Hendrik Tiggelaar

Vanaf zijn trouwen tot aan de sluiting van Strokartonfabriek de Toekomst, werkte Hendrik Tiggelaar bij de fabriek.

Hendrik Tiggelaar werkte aan de kartonbaan. Bijna veertig jaar lang deed hij hier dag in dag uit zijn werk. Ook wanneer hij vrij was of soms midden in de nacht, traden stroringen op, dan werd van hem verwacht dat hij naar de fabriek kwam om het op te lossen. De volgende dag moest hij dan ook gewoon weer om 6 uur op de fabriek zijn.

Op 31 oktober 1936 trouwde Hendrik Tiggelaar met Jantje Timmer. Samen kregen ze drie kinderen.

Hendrik Tiggelaar:

De zoon van Hendrik Tiggelaar, Lucas, vertelde over zijn vader:

Als je jarig was kreeg je een boek cadeau. Het bijzondere was dat mijn vader niet kon lezen. Wij als kinderen wisten dat zelfs niet eens. Als we hem vroegen een stuk voor te lezen, zei hij gewoon dat hij daar een bril voor nodig had. Mijn moeder las hem ook altijd voor uit de krant. Maar rekenen kon hij als de beste! Als een half uur te weinig was uitbetaald, dan stond hij binnen de kortste keren op kantoor.

Mijn vader heeft erg veel last gehad van de sluiting van De Toekomst. Hij was daar ontzettend emotioneel over. Toen de fabriek dicht ging, heeft hij de woning aan de Oosthofflaan overgekocht. Het blok van vier huizen waar wij woonden, werd ook wel ‘De Kazerne’ genoemd.

Familie Tiggelaar aan de Oosthofflaan:

Na de sluiting van De Toekomst werkte Hendrik Tiggelaar nog tijdelijk bij de strokartonfabriek Hooites Beukema in Hoogezand.

Foto’s: priv√©archief Lucas Tiggelaar.

Voor informatie over de zoon van Hendrik Tiggelaar: http://demensenvandestrokarton.nl/lucas-tiggelaar-achter-de-messen/