echtpaar Vosman dir Tuzé V1 001

Lintjesregen op de Britannia

Albert Vosman ontvangt op het kantoor van strokartonfabriek Britannia een lintje omdat hij 40 jaar in dienst is bij de fabriek.

Albert Vosman en zijn vrouw, mevrouw Vosman Bos, werden in 1956 hartelijk ontvangen door de directeur van de Britannia. De heer Tuzé reikte de heer Vosman een koninklijke onderscheiding uit en een gouden zakhorloge ter ere van zijn jubileum.

Echtpaar Vosman wordt toegesproken door de heer Tuzé:

De jubilarissen van de Britannia: linksboven de directeur, de heer Tuzee, derde van rechts Albert Vosman. Op tafel de doosjes met daarin de gouden zakhorloges. Opzichter Albert Vosman was de opvolger van zijn broer Petrus Bos Vosman.

De heer Rozema schreef zelf over het werk van Albert Vosman bij de Britannia het volgende:

‘Albert Vosman (mijn opa) begon als jongen op de Britannia, werd later papiermaker en weer later opzichter. De foto is gemaakt toen opa een koninklijke onderscheiding had gekregen t.g.v. het feit, dat hij 50 jaar in dienst was. Opa werkte onder directeur, meneer Tuzé. Opa voelde met zijn vingertoppen,of de papmassa,de “otsflots” goed van structuur was,om er karton van te maken. Wanneer “de baan” vastliep werd opa ook vaak ‘s nachts uit bed gebeld (middels de deurbel) om de storing op te lossen. De lucht in Pekela was voor ons -niet Pekelders- zeer penetrant. Wanneer opa en oma bij ons op bezoek waren geweest, kon je dat dagen daarna nog ruiken. De geur zat in de kleding.’

Foto’s: privéarchief W.A.H. Rozema.

Voor meer informatie over de familie Vosman: http://www.hetverhaalvangroningen.nl/verhalen/herinneringen-aan-vervlogen-tijden

Zie ook elders op de site: http://demensenvandestrokarton.nl/koninklijke-onderscheiding/

en: http://demensenvandestrokarton.nl/schaften-bij-de-britannia/