printscreen

Strokarton Routes online!

Via de app van Marketing Groningen – de Groninger Routes app – zijn de Strokarton Routes te downloaden!

printscreen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Download de app Groningern Routes en kies voor een strokartonroutes door het Hoogeland, het Gorecht, de Veenkoloniën of het Oldambt.

Het Hoogeland – Boerenfamilies en Landbouwpolitiek. Verteld over de betrokkenheid van de boeren in het noorderlijke westpolder bij de landbouwpolitiek.

Het Gorecht – Kapitaalbezitters en Risicovolle investeringen. Verteld over de relatie tussen Groningen en Hoogezand en Sappemeer. Over verschillende kapitaalbezitters die het aan het einde van de negentiende eeuw aandurfden te investeren in strokartonfabrieken.

De Veenkoloniën – Van turf naar strokarton. Verteld over de vele initiatieven die werden genomen in de Veenkoloniën aan het einde van de negentiende eeuw. Niet voor niets werd Oude Pekele hét strokartondorp van de wereld.

Het Oldambt – Vruchtbare klei en modernisering. Verteld over het leven van de boeren en arbeiders in Oost-Groningen en de moderne fabrieken die in het gebied werden opgericht.

Download de app Groningen Routes en ga naar de homepagina van deze website voor meer informatie:

Groningen Routes

Like ook de Strokarton Routes pagina op Facebook en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen! https://www.facebook.com/StrokartonRoutes