40.ad. De Fam. Wolter Meis  en  Anna Kaldijk.  ± 1910

Familie Meis poseert

Rond 1910 poseerde de familie Meis voor hun woning in Oude Pekela.

Helemaal links op de foto staat Anna Kaldijk. Toen ze Wolter Meis leerde kennen was ze nog dienstmeid. Wolter verdiende zijn geld als dagloner. Meestal werkte Wolter Meis als schoorsteenveger. Ze trouwden in 1892 in Oude Pekela en gingen wonen in Bronsveen. Al snel breidde het gezin zich uit en ze zouden in totaal vijf jongens krijgen en drie meisjes. Rond 1910 poseerden ze met bijna het hele gezin voor hun huis. Van links naar rechts staat achteraan moeder Anna, daarnaast Elizabeth, vader Wolter en zoon Michiel. Vooraan staan de jongste zoon Jan Jakob, de twee jaar oudere Jan, dochter Maria Catharina en zoon Wolter jr. Oudste zoon Marten staat niet op de foto. Dochter Anna, die in 1906 geboren was, werd maar vier weken oud. Eén van hun zoons, Michiel, die op de foto naast zijn vader staat, zou later een baantje als stoker krijgen op strokartonfabriek Ceres in Oude Pekela.

Foto: Privéarchief Michiel Meis

Personen op de foto van links naar rechts: Achterste rij – moeder Anna Kaldijk, dochter Elizabeth, vader Wolter, zoon Michiel. Voorste rij – de kinderen Jan, Jacob, Maria Catharina en Wolter jr.

Kijk op http://www.hetverhaalvangroningen.nl/verhalen/stakingsleider-kleinzoon-van-een-schoorsteenveger voor het hele verhaal over de familie Meis.

Meer info over Fré Meis: http://www.hetverhaalvangroningen.nl/verhalen/fre-meis-1921-1992-2013-vakbondsman-politicus