02851

Al 50 jaar de handen uit de mouwen!

In 1949 bestond de strokartonfabriek Beukema&Co 50 jaar. 

Het voltallige personeel verzamelde voor de fabriek voor een groepsfoto. Er werden banken opgesteld en aan iedere kant een mand met bloemen. Ook de echtgenotes van de directeuren waren er bij voor de foto. De fabriek was in 1899 opgericht en in 1949 werd de foto gemaakt. In het midden van de voorste rij, houdt (vermoedelijk) de heer Beukema het bord vast waar het jubileum op staat.

Herkent u mensen op deze foto? Of weet u meer over het jubileum? Neen gerust contact met ons op zodat wij onze informatie kunnen aanvullen. (050 577 78 58 / info@strokarton.nl)

In het Nieuwsblad van het Noorden werd in ieder geval melding gemaakt, dat één van de werknemers, de heer Schierbeek, al een halve eeuw in dienst van de Beukema&Co. Hij was 50 jaar daarvoor aangesteld als opzichter van de fabriek. Hij zal vermoedelijk ook op deze foto staan.

Op de foto staan de volgende personen:

1e onderste rij van links naar rechts:

1. Hoofdopzichter van der Veen. 2. H. Lubbers, analyst op het laboratorium. 3. en 4. kantoorpersoneel. 5. Roelf Vonk, eerste assistent, later bedrijfsleider productie. 7. Marcus de Vries, bedrijfsleider.

2e rij zittend van links naar rechts:

12. Opzichter Jager. 13. Charles Schierbeek. 14. Klaas Postma. 15. J. Hoving, directeur secretaris, kocht onder andere oud papier. 16. Ir. R. Helleman, chef in het laboratorium. 17. mevrouw Beukema-Goudsmit, zeer actief lerares, P.v.d.A., met woningen van het personeel en de damesclub. 18. De heer T.R. Beukema. 19. Mevrouw Brugmans-Beukema, professor de Langen, mevrouw de Lange, D. Wever, Hilko Koning, Marten Snijder.

3e rij staande van links naar rechts:

1. M. de Vries, chef werkplaats. 2. Oosterhof. Laatste in de rij. A. Wever; inkoop van alle stro.

4e rij staand van links naar rechts:

2. Reicheboer – boekhouder. 3. B. Stuut – electricien.

5e rij staand van links naar rechts:

 

Foto: gemaakt door Piet Boonstra. Privébezit van de heer Vonk, Hoogezand. Hij gaf  de namen van de personen op de foto.